14 saker att tänka på innan flytt

1. En noggrann packning gör flytten enklare, säkrare och snabbare!

Det du behöver för en smidig packning är: flyttkartonger, makulaturpapper eller tidningspapper, packtejp, snöre och bubbelplast.

Privatflytt, vi flyttar i Stockholm, Roslagen och Malmö

2. Packa porslin och glas på bästa sätt

Slå in glas och porslin i silkes- eller tidningspapper. När tallrikarna slagits in i paket ska de ställas på högkant i flyttkartongen. Lägg glaspaketen ovanpå varandra med tunnare glas upptill. Tänk på att använda mycket papper och packa kartongen full så att inte innehållet åker runt.

3. Packning av böcker

Böcker packas bäst stående till ungefär 2/3 av kartongens höjd. Fyll därefter upp kartongen med soffkuddar eller andra lätta föremål så att den inte blir för tung att bära.

4. Hur mycket ska packas i flyttkartongerna?

Packa så mycket som möjligt i riktiga flyttkartonger men tänk på att de inte blir alldeles för tunga att bära. Alla flyttkartonger märks på ena kortsidan. Märks de på ovansidan syns inte märkningen när kartongerna staplas. Skriv vilket rum de ska till på nya adressen. Stapla kartongerna tre och tre.

5. Packa tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin
 och andra vitvaror

Om de ska med i flytten skall de vara demonterade av fackman och tömda på vatten.

6. Hur flyttar du bäst stereo, datorer och TV?

Koppla isär alla delar och rulla ihop alla sladdar. Ta vara på alla lösa sladdar, fjärrkontroller med mera och lägg i en egen låda. Märk denna extra tydligt. Fasta sladdar tejpas eller fästes noggrant på respektive apparat. Har du originalförpackningarna kvar ska de användas.

7. Ska värdesakerna packas i flyttlådorna?

Ta vara på värdehandlingar, pengar, smycken, nycklar och dylikt i god tid före flyttningen. Dessa bör du själv ta med dig.

8. Packning av tavlor

Packa småtavlor i flyttkartonger, stående framsida mot framsida med papper, småkuddar eller filtar emellan. Oljetavlor och särskilt ömtåliga tavlor packas i kartongpapper. Särskilda tavelblad kan erhållas från oss på Rospiggen, kontakta oss för mer information. Låt övriga tavlor hänga så filtas de in på lastbilen.

9. Flyttstädning

Skall ni städa själva så tänk på att inte packa ner städutrustningen! Städning kan även beställas av Rospiggen och då har vi med oss egen utrustning.

10. Packa lampor, väggfasta hyllor och gardinstänger

Låt taklamporna sitta kvar så att det finns arbetsbelysning under flyttningen. Skruva ur glödlamporna på övriga lampor och vira ihop sladdarna. Ta ner väggfasta hyllor, gardinstänger och dylikt i god tid före flytt och tejpa fast eventuella tillhörande smådelar i plastpåsar. Packa ner lampskärmar i kartonger.

11. Skrymmande gods som madrasser, mattor med mera

Rulla ihop madrasser, mattor och dylikt. Knyt om och skydda gärna genom att stoppa dem i sopsäckar. Lägg även stora soffkuddar i plastsäckar om möjligt. Knyt ihop gardinstänger, kvastar och liknande i lätthanterliga paket.

12. Trädgårdsredskap och cyklar

Töm gräsklippare och dylikt på olja och bensin. Se till att redskap och cyklar är noga avtorkade från olja och smuts. Tänk på att de ska lastas tillsammans med era möbler!

13. Flytt av brandfarliga vätskor

Packas ej med övrigt gods på grund av att försäkringen då ej gäller. Vi får inte hantera miljöfarliga och brandfarliga ämnen.

14. Hur gör man med blommor
na vid flytt?

Ska ej vara nyvattnade före flytten. Sätt krukväxterna i plastpåsar innan de ställs i kartonger så hindrar du jord och fukt från att tränga ut i kartongen. Är blommorna högre än kartongen så ställ upp klaffarna och tejpa runt så blommorna får stöd och skydd. Tänk på att växter är väldigt känsliga för kyla. Rospiggen tar ej ansvar för växter!

Har du fler frågor så är du välkommen att höra av dig till oss!